Geen klanten? Dan dicht! #coa #opinie

Een bakker die heel de dag brood aan het bakken is. Voor die enige nog overgebleven klant: zijn zus Henriette. De sigarenboer die van de antirookmaffia alleen nog twee weken in december open mag: voor chocoladesigaren. Een 78-jarig Zeeuw hoertje die haar laatste klant in 1953 zonder te betalen zag vertrekken. Vanwege acute wateroverlast.

Verdwijnen
Op het hoofdkantoor van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in Rijswijk gaat 40 procent van de banen verdwijnen. Lullig natuurlijk voor de betrokkenen. Maar geen klanten, geen werk.

Bezuinigd
Ofwel: het aantal asielzoekers loopt terug. En er moet DUS worden bezuinigd. Er moeten daarom ook zeven asielzoekerscentra dicht. In Aalten, Azelo, Bellingwolde, Crailo, Geeuwenbrug, Rotterdam en Sweikhuizen. Alfabetischer kan Ik het u niet voorschotelen. Centra in Oldebroek, Heijen, Well en Eindhoven zijn al gesloten. Middelburg, Hoeven en Velp staan op de rol.

Harde hand
Zoals bekend kwam het COA zondag in het nieuws doordat er intern van alles mis blijkt te zijn. Bestuursvoorzitter Nurten Albayrak regeert er met harde hand. Haar rechter om precies te zijn. Met haar linkerhand graait ze een megasalaris (273.000 euro) bijeen.

Hongersdood
Minister Gerd Leers heeft haar salaris inmiddels teruggebracht naar ‘aanvaardbare proporties’: 180.000 euro per jaar. En dat is veel geld voor een Valse Cheffin Bijna Lege Winkel. Voor dat bedrag kun je in de Hoorn van Afrika hele volksstammen van de hongersdood redden. Maar omdat die mensen daar te beroerd zijn om te vluchten, telt dat niet. Logisch!

Reacties zijn gesloten.