Geert Wilders lijdt aan Tofik Dibi-syndroom

Ik heb de gewraakte spotprent op VARA-kindje Joop.nl (waarin koningin Beatrix haar plaaggeest Geert Wilders met een schaar in de borst heeft geprikt) eens diep tot me door laten dringen. Mijn conclusie wil ik u niet onthouden.

Bea
Toegegeven: Bea is een eerzuchtige tante. Ze is dus pissig op Geert. De geblondeerde relhetero wil haar immers van haar politieke macht beroven. Maar het ligt niet in de lijn der verwachting dat Bea Geert met een schaar te lijf zal gaan. Als geen ander weet Bea dat scharen louter bedoeld zijn om lintjes door te knippen.

Heisa
Niet duidelijk is dan ook waarom Geert Wilders zo’n heisa maakt over deze cartoon. Geert: “Waar Nederlanders voor moeten betalen: gesubsidieerd aanzetten tot geweld. De VARA. Hoe lang nog?”

Zwakte
Met deze overspannen reactie legt Geert naadloos zijn grootste zwakte bloot: een totaal gebrek aan humor. Dat Geert bovendien makkelijker uitdeelt dan incasseert, is een open deur.

NK lange tenen
Tot Geert zou ik dan ook willen zeggen (sterker nog: ik ZEG het): Geert, ouwe lawaaipapegaai, het NK lange tenen ga je toch nooit winnen. Aan de fijngevoeligheid van Tofik Dibi kan niemand tippen. Tofik klaagt zelfs de postbode aan als een envelop niet met de postzegel zichtbaar op zijn deurmat belandt. Dus, Geert, wees jij wél een vent. En piep niet zo.

Reacties zijn gesloten.