Geluidsoverlast: het nieuwe melkkoetje? #informatief

Lang ploegde diepe-V-hals-presentator John Williams anoniem door televisieland. Pas sinds hij op de buis iets voor anderen kon betekenen, brak hij door. Het gemak waarmee hij de harten van ontevreden echtgenotes wint, laat zich als uniek beschrijven.

Klusser
Een klusser die gewoon zijn baan aanhoudt. Een hobbyist die niet naar de pijpen van zijn vrouw wil dansen: een belletje naar John volstaat om een huwelijk definitief naar de knoppen te helpen. Waarna de schouder van John automatisch overuren maakt.

Burenruzies
Samen met Tas Froger runt John tevens een goed lopende business in burenruzies. Van een parkiet die te hard blaft tot aan een krakende slaapkamervloer of welke vorm van geluidsoverlast dan ook: John en Tas lossen het fluitend op.

Bel
De geluidsoverlast door renovatie die bewoners van een flat in Zeist al sinds maart 2011 ondervinden, was zelfs Johnyboy een tandje te erg. Vandaar dat de flatbewoners zelf maar aan de bel trokken bij de verantwoordelijke woningbouwvereniging.

Waslijst
Tot mijn niet geringe verbazing (lees: blijdschap) verschool deze woningbouwvereniging zich nu eens níet achter een waslijst van smoezen. In plaats daarvan werd de bewoners een financiële vergoeding in het vooruitzicht gesteld. Jurisprudentie lijkt geboren.

Schadeclaim
Gesterkt door bovenstaande heb ik meteen een schadeclaim ingediend bij mijn buurman. De man schept er namelijk een behagen in om bij alles wat ie doet zoveel mogelijk herrie te maken. Zelfs op zijn zakdoek staan versterkers. En hij snuit wat af.

Zwijgen
Omdat fysiek geweld geen optie is (ik ben geen type voor gevangenissen), hoop ik ‘m nu financieel het zwijgen op te kunnen leggen. Dan kan ik eindelijk eens in stilte lijden.

Reacties zijn gesloten.