Gelukkig is Debbie alcoholslotvrij #informatief

Auto’s worden steeds slimmer. Zelf inparkeren en uit zichzelf stoppen als er bij het achteruitrijden plots een paal oversteekt, is al niets bijzonders meer.

Polygoon
In de toekomst doen auto’s ALLES zelf. En nog foutloos ook. Als taxi’s zónder chauffeur vervoeren ze passagiers van A naar B. Inspreken van de bestemming volstaat om veilig te worden afgeleverd. Beelden van iemand die zelf achter het stuur zit, zijn dan alleen nog op het Polygoon-journaal te zien.

Fit
Voorbode van dit scenario: per 1 december 2011 gaat de eerste auto uitmaken of de chauffeur wel fit genoeg is om achter het stuur te mogen kruipen.

Alcoholslot
Dat gebeurt via een alcoholslot. Wie wordt betrapt met 1,3 promille alcohol in zijn of haar bloed, krijgt zo’n alcoholslot verplicht ingebouwd.

Douane
Het alcoholslot fungeert als douane. Er moet eerst een blaastest worden gedaan, voor je mag wegrijden. Met minder dan 0,2 promille krijg je groen licht. Scoor je hoger, dan wordt het lopen.

Jeneverfles
Deze auto is NU al slimmer dan zijn bestuurder. Ook als je de jeneverfles pas onderweg aan je mond zet, wordt het lopen. Want ook onderweg moet er geblazen worden.

Geluk
Zelf drink ik ook wel eens onder het rijden. Maar alleen op mijn hobbelpaard. NOG een geluk: er zit gelukkig geen alcoholslot op Debbie. Mijn opblaaspop.

Reacties zijn gesloten.