Gemeente Boskoop luistert níet naar de straat #au

Politici met affiniteit voor wat er op straat gebeurt, zijn zeldzamer dan kamelen in mijn badkuip. Of politici louter in villawijken wonen of dat ze hun lamellen niet open krijgen, laat ik in het midden. Maar dat ze wereldvreemd zijn, staat vast.

Bruikbare initiatieven
Verfrissend is dan ook dat het gemeentebestuur van Rotterdam steeds meer ideeën van burgers adopteert. PvdA-burgemeester Ahmed Aboutaleb: “De ideeën liggen op straat, je moet als bestuurder alleen bereid zijn ze op te rapen. Burgers komen met bruikbare initiatieven op de proppen.”

Bruggetje
De gemeente Boskoop kan nog veel leren van Rotterdam. Inmiddels een jaar geleden kaartte ik aan dat het bruggetje dat naar de toegangsweg naar een rijtje woningen (waaronder het mijne) leidt, het nadrukkelijk op de bodem van mijn auto heeft voorzien. Mijn oorspronkelijke Mazda 3 bestaat nu uit drie Mazda’s 1.

Toonsoort
Inmiddels stuurde ik al een rappelletje of vijf. En ja, steeds onvriendelijker van toonsoort. Tot op heden heeft de gemeente Boskoop mijn grief voor kennisgeving aangenomen. Toegezegde antwoorden bleven en blijven chronisch uit. Laat staan een oplossing. Gezag moet je waard zijn. Anders verspeel je het. Daar zit een column in. Let maar op.

Reacties zijn gesloten.