Gemeentebestuur Leiden duwt winkeliers verder afgrond in

Nieuwe stadhuis van Leiden

Van gemeentebesturen wordt niemand automatisch vrolijk. De ingehuurde ambtenaren lijken vooral te zijn geselecteerd op één belangrijke karakterweeffout: een totaal gebrek aan empatisch vermogen.

Zeilen
Ook in Leiden zou toch bekend moeten zijn dat veel winkeliers alle zeilen moeten bijzetten om het hoofd boven water te houden. Gezien het economische tij durf ik zelfs te stellen dat veel mkb’ers hun winkeldeuren alleen nog open kunnen houden door hun eigen financiële reserves (lees: hun pensioen) aan te boren.

Reinout
Reclame kan dan voor wat extra omzet zorgen. Omdat er niet heel veel Leidse winkeliers zijn met het reclamebudget van Reinout Oerlemans rest er niet veel anders dan de waren via stoepborden aan te prijzen. Denk aan: Verse zuurkool uit het vat voor een eurootje. Of: Wat zien die worteltjes er weer stralend uit vandaag.

Passende huisvesting
De gemeente Leiden vindt echter dat deze vorm van reclame-uitingen de Leidse binnenstad ontsieren. En stuurt ambtenaren op pad om deze stoepborden weg te halen. Een gemeente die zo meedenktmet haar burgers in nood verdient een passende huisvesting: een iglo.

Reacties zijn gesloten.