Gemeenteraad Gouda trakteert burgemeester Wim Cornelis op Aleid Wolfsentje #opinie

Onder aanvoering van de sympathieke bloemschikker Job Cohen werkt de PvdA er keihard aan om splinterpartij te worden. Op Retro Flower Power zit immers geen hond te wachten.

Steun
Job klaart deze helse klus niet in zijn eentje. Hij kan rekenen op de steun van enkele schutterende Pvda-burgemeesters.
Waarom Aleid Wolfsen NOG steeds burgemeester van Utrecht is, weet alleen Aleid Wolfsen. Nadat hij een homostel uit zijn stad Utrecht liet weg pesten, kreeg Aleid zelfs van zijn eigen PvdA-vriendjes en -vriendinnetjes keiharde kritiek. Oppositiepartij SP noemde Wolfsen “het lachertje van het land”.

Tenenkrommend
Zijn eigen PvdA noemde het optreden van Wolfsen in deze zaak zelfs tenenkrommend. De drie coalitiepartijen PvdA, GroenLInks en D66 hielden Aleid met tegenzin in het zadel. Op voorwaarde dat hij zich nu eens daadkrachtiger zou profileren.

Balletschool
Dat is hetzelfde als dat je van Rambo verwacht een balletschool op te starten. Omdat zelfs eergevoel niet tot het basispakket van Aleid Wolfsen behoort, zit de slapjanus nog steeds op zijn post.

Vuurpeloton
Gisteravond stond Wim Cornelis, PvdA-burgemeester van Gouda, voor het zich als Goudse gemeenteraad vermomde vuurpeloton. Wimme had het niet zo nauw genomen met de bouw van zijn vakantiehuis in Elmina (Ghana). Elmina is zusterstad van Gouda.

Bedroevend
Net als zijn partijgenoot Aleid Wolfsen in Utrecht, kreeg Wim Cornelis in Gouda de wind van voren. In trefwoorden: onhandig, slecht voor Gouda. Zijn handelen rond de bouw van zijn vakantiewoning in Elmina, werd als ‘bedroevend’ gekwalificeerd. Volgens een meerderheid in de raad valt het Cornelis te verwijten dat hij niet de schijn van belangenverstrengeling heeft vermeden.

Floortje Cornelis
Wim scoorde ook al niet met zijn poging om het wereldrecord Airmiles Sparen van Floortje Dessing te verbeteren. Binnen vier jaar tijd toog Wim zestien (!) keer naar Ghana. In de wandelgangen wordt de Goudse burgemeester al Floortje Cornelis genoemd.

Positie
Wim heeft al laten weten dat hij het betreurt Gouda en zichzelf in deze positie te hebben gebracht. Wim: “Ik had er beter aan gedaan te wachten tot na mijn pensionering met het bouwen van een huis in Ghana.”

Pensioen
Op aandringen van de gemeenteraad beloofde Wim zijn taken in Ghana, die hij vervulde namens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Gouda, zo snel mogelijk te beëindigen. Volgend jaar gaat Wim met pensioen. Tot het zover is probeert hij minder dan tien keer naar Ghana te reizen. Waarom Wim niet per direct opstapt, weten alleen Wim Cornelis en Aleid Wolfsen.

Reacties zijn gesloten.