Genoeg is genoeg: WEG met die drama-euro #deschrijvenderechter

We zijn allemaal mensen. Circa. DUS blijven we wel eens veel te lang dezelfde blunders maken. Zonder dat we er ook maar een meter mee opschieten.

Onverbeterlijk
Als je na honderd wedstrijden nog niet door hebt, dat het lastig voetballen is met zwemvliezen, ben je weliswaar ongevaarlijk. Maar vooral ook onverbeterlijk. Je mist dan immers het vermogen om van je fouten te leren. Met uitzondering van gammele goochelaars die steeds een hoed uit hun konijn toveren. DAT blijft apart.

Klojo’s
Echt gevaarlijk wordt het pas als ‘bepalende figuren’ in hun blunders blijven volharden. Van die hardleerse klojo’s die blijven beweren dat de keuze destijds om 300 cabrioduikboten aan te schaffen, de juiste was. Ook na inmiddels 6000 verdronken opvarenden.

Detail
Gisteren verdedigde onze nationale hopman Mark Rutte in Duitsland de geplande uitbreiding van het noodfonds EFSF. Er moet even ergens 1000 miljard euro in een reservepotje worden gestopt. Zodat Euopa niet (nog) verder ineen kan storten. Dat geld is er niet. Maar dat is een detail.

Zonder te blozen
Zoals gebruikelijk bediende Mark zich ook in Duitsland van holle retoriek. Mark, zonder te blozen: “Als we toelaten dat de zaak in elkaar stort, zijn de gevolgen voor de euro en de politieke samenwerking in Europa niet te overzien.”

Gedoemd
Dat is ZO vaag geformuleerd dat elke constructieve discussie daarmee de bodem wordt ingeslagen. Waardoor we gedoemd zijn om Mark op zijn mooie brillenglazen te moeten geloven. Maar Mark IS niet te vertrouwen. Want hij is politicus.

Gezond verstand
Als Schrijvende Rechter vind ik standaard dat je nooit moet blijven volharden in een fatale koers. Als een straat doodloopt dan zul je om moeten keren om je weg weer kansrijk te kunnen vervolgen. Dat je daarmee toegeeft dat je de verkeerde straat in bent gewaggeld, is geen gezichtsverlies. Maar getuigt van gezond verstand.

Uitspraak
Ik sommeer Mark en zijn fijne eurokornuiten nu eindelijk eens open te staan voor suggesties als terugkeer naar de gulden. Of het instellen van een neurozone: een muntunie met alleen (Noord-Europese) landen die hun zaken WEL op orde hebben.

Blij
Kappen dus nu met dat eindeloze ophemelen van die drama-euro. Genoeg is genoeg. Dit is mijn uitspraak. Hier zullen Geert Wilders en zíjn kornuiten blij mee zijn.

Reacties zijn gesloten.