Gert Jakobs breekt definitief door

Nederland telt weer mee in wielerland, kopt het AD vandaag. Op mij komt die conclusie nogal voorbarig over.
Robert Gesink rijdt in het wit. Maar dat is meer een gipscorset dan een trui. En de bolletjestrui waarin Johnny Hoogerland rijdt, is hoogstens opmerkelijk.
De hoogste berg lag tot nu toe in het washok.

Wel is het zo dat deze Tour de France-editie zich op veel vaderlandse media-aandacht mag verheugen.
Naast Mart Smeets (Avondetappe) op Nederland 1, heeft nu ook snelprater Wilfred Genee zich in de strijd om de kijkcijfers gemeld.
Tot nu toe lost zijn Tour du Jour (RTL7) de vooraf hooggespannen verwachtingen niet in. Qua kijkcijfers lacht de oude Mart van Nazareth (Smeets is zijn artiestennaam) jonge hond Genee flink uit.

In een recent interview (toevallig met mij) liet Genee zich nog ontvallen, dat hij in alle opzichten wat rustiger is geworden. Het prille vaderschap zou daar debet aan zijn. Genee streeft die rust bij het presenteren nadrukkelijk na. Bij Tour du Jour is hij echter exclusief slachtoffer van zijn eigen enthousiasme.
Minder diplomatiek geformuleerd: Wilfred kakelt te veel. En ook nog vaak op de verkeerde momenten.

Om positief te eindigen: Tour du Jour heeft nu al een nieuwe tv-persoonlijkheid opgeleverd. Vaste gast/oud-wielrenner Gert Jakobs heeft geen enkele last van cameravrees. Hij is zo authentiek als Rene van der Gijp ooit was. Als wielrenner was krachtmens Gert Jakobs knecht. Als sidekick op televisie is Gert Jakobs meesterlijk.

Reacties zijn gesloten.