Gevarieerd sportnieuws #kriskras

Transfernieuws
Feyenoord heeft Joep Joziasse aangetrokken. Joziasse is in eerste instantie geselecteerd voor de breedte. Pas als alle andere suppoosten zijn verhinderd, zal Joep debuteren.

Paardensport
Jockey Jeffrey de Hooghe heeft met zijn paard Belhamel alsnog de Grote Prijs der Arme Landen gewonnen. De Hooghe werd in eerste instantie slechts tweede.
Nadere bestudering van de finishfoto bracht aan het licht dat winnaar Jackie Kleiwegt een loopje met de reglementen heeft genomen.

Op de foto is duidelijk te zien dat hij zijn paard Breezer op zijn rug over de finish draagt. De reglementen schrijven dit precies andersom voor. Kleiwegt in een korte reactie: “Ik kon de laatste meters wel door de grond zakken.”

Atletiek
Hordeloper Bertus Schriel heeft een nieuw wereldrecord gelopen op de 110 meter horden. Schriel liep een wonderbaarlijk strakke race. Hij raakte geen horde zelfs maar licht aan. De 34 cm lange Schriel is de enige hordeloper ter wereld die onder de horden door kan lopen zónder te bukken. Over zijn dispensatie is veel te doen.

Reacties zijn gesloten.