Godsgeschenk Bert van der Veer valt in verkeerde aarde #opinie

Dat God er vreemde filiaalhouders op na houdt, bewijst de katholieke kerk nog dagelijks.

Overkapping
Al ben ik het met Mariska Orbán de Haas eens dat er wel erg veel nadruk wordt gelegd op de rooms-katholieke geestelijken die hun jurk als overkapping van hun eigen afwerkplek gebruik(t)en.

Doodgezwegen
Alle drie de rooms-katholieke geestelijken die zich WEL netjes gedragen, worden categorisch doodgezwegen.

Duidelijk
Dat God het definitief gehad heeft met zijn rooms-katholieke fanclub mag overigens duidelijk zijn. Anders had hij Mariska Orbán de Haas niet als pleitbezorger naar voren geschoven.

Reservegoden
Heel af en toe zet God ook look-a-likes in op de werkvloer. Reservegoden die het aardse gepeupel even een lesje moeten komen leren.

Schoenen
Ik wil het DUS over Bert van der Veer hebben. Op papier is Bert tv-recensent. Dat is iemand die anderen afzeikt omdat hij zelf niets kan. In de praktijk loopt Bert naast zijn schoenen. Niemand weet waarom.

Bril
In een column in HP/ De Tijd beweert Bert dat hij – naar aanleiding van zijn felle kritiek op Televizier-Ringwinaar Voetbal International – een doodsbedreiging heeft ontvangen. In zijn eigen handschrift weliswaar, maar dat weet Bert niet. Want zie maar eens wat door zo’n bril.

Trots
Bert van der Veer is maar wat trots op de negatieve aandacht die hem ten deel valt. Uit zijn column: “Zoals de Televizier-Ring de hoogste beloning voor televisiemakers was, zo is de doodsbedreiging de ultieme erkenning voor columnisten. Nou, ik heb ‘m hoor. En daarvoor hoefde ik alleen maar de verbale hooligan Johan Derksen op de punten van zijn rode schoentjes te trappen.”

Degens
Maandagavond kruiste Enge Bert in Pauw & Witteman de verbale degens met Johan Derksen van Voetbal International.

Bert zelf
In het heel kort: Bert vindt dat een publieksprijs niet door het publiek mag worden bepaald. Concreter: de enige die uitmaakt of een programma goed of slecht is, is Bert zelf.

Langzaam
Om zijn superioriteit te onderstrepen, formuleerde Bert zijn woorden ZO langzaam, dat de maandagavonduitzending van Pauw & Witteman pas dinsdagavond laat was afgelopen.

Migraine
Wie er achter de actiegroep Ban Bert van de Buis zit, weet ik alleen. Omdat geen enkele televisiekijker spontaan migraine wil krijgen, gok ik op veel sympathisanten.

Reacties zijn gesloten.