Goed nieuws voor alle verkrachters in dit reddeloos verloren land

 

Stel je zit rustig thuis een krantje te lezen. Hand in hand met (ooit) de vrouw van je dromen. Langzaam raakt het huis doordrenkt van de onweerstaanbare geur van verse koffie. Plots gaat de bel. Moeder de vrouw (wie anders?) doet open. Waarna drie gemaskerde kerels je huis binnenstormen. Wat doe je dan?

A  Je schiet de overvallers stuk voor stuk neer. En vraagt je vrouw waar de koffie toch blijft.

B  Je vraagt de overvallers of ze een voorspoedige reis hebben gehad. Biedt ze koffie aan. En trekt je portemonnee om hun reiskosten te vergoeden.  

C Je vlucht als een gek je huis uit. En laat je vrouw als onderpand achter. Zogenaamd omdat ze de overvallers dan rond kan leiden in het huis. Zodat ze niet zo hoeven te zoeken. Naar kostbaarheden.

Optie D
Tot ook mijn verbijstering adviseert Jos van der Stap, landelijk overvalcoördinator van de politie, optie D. En die ziet er zo uit:

Slachtoffers van een overval kunnen het beste hun huis uitvluchten om niet het risico te lopen ernstig te worden mishandeld. Dat advies geeft de politie na nieuw onderzoek. Mensen die niet kunnen vluchten zouden zich niet tegen overvallers moeten verzetten.

Fred
Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid) is het volstrekt oneens met het zwaktebod van Jos van der Stap. Net als ik is Fred van mening dat overvallers geen vrij spel mogen hebben.

Gouden regels Jos
Fred en ik houden ons hart ook vast voor het advies dat Jos van der Stap nog in petto heeft voor vrouwen die het slachtoffer worden van een verkrachter. Jos kennende zou dat namelijk als volgt kunnen luiden:

Maak een verkrachter nooit kwaad. Werk dus volledig mee. Fluister lieve woordjes in zijn oor. En bedenk namen die je jullie kindje zouden kunnen geven. Zorg ook altijd dat je een trouwring bij je hebt. En schuif die aan zijn vinger. Onder de hartenkreten: “Neem me. Neem me. Als je wettige vrouw. Wat is hierop uw antwoord?”

Reacties zijn gesloten.