Gouda leert het nooit #blamage

Nog niet zo heel lang geleden interviewde ik burgemeester Wim Cornelis van Gouda. Het werd een open en eerlijk gesprek. Korte tijd later maakte Wim bekend dat hij vervroegd aftreedt.

Of het een met het ander te maken heeft, valt nauwelijks vast te stellen. Het oorzakelijk verband tussen mijn plotselinge aandrang om een boerka te dragen na de zoveelste flowerpowermaatregel die de gemeente Gouda loslaat op Marokkaanse probleemjongeren is wél te duiden.

Tot nu toe hebben alle gratis door de gemeente Gouda aangeboden cursussen als macrameeën, kantklossen, blaasvoetbal met losse lippen en bloemschikken geen enkel effect gesorteerd op het gedrag van deze kleine groep Marokkaanse raddraaiertjes.

DUS gaat de gemeente Gouda op dezelfde voet voort. Vanaf volgende maand worden vechtsportlessen aangeboden aan overlastgevende Marokkaanse jongeren. Ook nu weer met als droomscenario: minder overlast in de wijken en een groter gevoel van veiligheid bij Gouwenaars.

Zoals algemeen bekend kampt Gouda al jaren met overlast. Met daarin een opvallende rol van Marokkaanse dreumesen van 8 tot hoogstens 15 jaar. Jurgen Huizenga van het Nederlands Instituut voor Vechtsport & Maatschappij (NIVM) bezweert dat de vrees dat deze vechtsportlessen door deze foute kaboutertjes misbruikt zal worden, ongegrond is.

Ton Broekhuisen, wie kent hem wel, denkt dat Jurgen Huizinga net zo subjectief is als moeders van piepkleine fotomodelletjes. Jurgen is nieuwe klantjes aan het genereren.

Conclusie: de gemeente Gouda volhardt in zijn softe aanpak. Want beloont in plaats van te straffen. In politiek jargon noemen we dat Grieks Martelen.

De Goudse schietclub Alles Mis heeft inmiddels zijn vinger ook al opgestoken. Woordvoerder Dirk van der Gun: “Door vaak in de roos te mikken, wordt onbewust aan het zelfvertrouwen gewerkt. Onze instructeurs staan klaar om constructief met deze belhamels aan de slag te gaan. Gratis, want de gemeente Gouda betaalt!”

Reacties zijn gesloten.