Gratis diploma’s zijn van alle tijden #opinie

En wij maar denken dat InHolland de énige Hogeschool was waar gratis hbo-diploma’s werden uitgedeeld. Herstel: werden thuisbezorgd. Díe extra service was nodig omdat de ’geslaagde’ studenten geen idéé hadden waar het schoolgebouw stond.

Topje
Naar nu blijkt is de diplomafraude bij InHolland slechts het topje van de ijsberg. Ook op de Hogeschool Windesheim in Zwolle wordt er flink op los gesjoemeld. En ook nu weer komt die constatering van de Inspectie voor het Hoger Onderwijs rijkelijk aan de late kant.

Vakjargon
Alsof het om last minute decemberaanbiedingen gaat, blijkt het ook bij de Hogeschool van Amsterdam flink te rommelen. Ook hier weer het vaste patroon. In alle toonaarden wordt bestreden dat er fraude in het spel is. Er zou ‘slechts’ sprake zijn van interne spanningen. Dat is vakjargon voor: de sfeer is hier om te schieten.

Jet
In het Amsterdamse geval laat Jet Bussemaker (voormalig staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, tegenwoordig lid college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam/rector Hogeschool van Amsterdam) zich goed betalen om te bagatelliseren waar het maar kan. Want geslepen zijn ze. Die oud-politici.

Knipoogde
Zelf sleepte ik overigens ook ooit een diploma (mijn enige) binnen waar ik totaal geen recht op had. Er stond niet eens wind toen ik opging voor mijn zeildiploma. Wel knipoogde de zeilleraar onophoudelijk naar me. Voordat ik hem overboord kiepte.
Een winnende actie. Realiseer ik me nu. Na de uitzending afgelopen zondagavond van Peter R. de Vries.

Reacties zijn gesloten.