Groen blaadje als oudedagsvoorziening#informatief

Ooit sleepten mannen vrouwen bij hun haren mee de grot in. Puur voor eigen vermaak. Lang ging dat goed. Maar na verloop van tijd begonnen sommige vrouwen te piepen. Over gelijke rechten en dat soort ongein. We weten allemaal waar dit uiteindelijk toe heeft geleid.

Goed inkomen
Onderzoek onder 2 miljoen Deense koppels toont aan dat oudere mannen langer leven als ze hun dagen slijten met een jongere vrouw (in jargon: groen blaadje).De levensverwachting van deze mannen is 11% hoger. Waarschijnlijk omdat een jongere vrouw beter in staat is voor haar man te zorgen dan een oudere vrouw. Gezonde mannen met een goed inkomen scoren relatief makkelijk een jonge vrouw. Tja.

Hoon
De groene blaadjes zelf komen er bekaaid af. Een jonge vent reduceert hun levensverwachting met maar liefst 20% in vergelijking met een 7 jaar jongere man als partner. Ze zijn superieur aan hem. Het ventje voegt niets toe.
Waar een oudere man met een jongere vrouw op bewonderende blikken kan rekenen, ligt er voor een oudere vrouw met een jongere man vooral hoon in het verschiet.

Marktplaats
Veel wil ik over bovenstaande niet kwijt. Of het zou moeten zijn dat ik mijn vrouw zojuist op Marktplaats heb gezet. In de loop van volgende week komt mijn advocaat met een toelichting.

Reacties zijn gesloten.