Heel Nederland Haat: Michael P. én het rechtssysteem

Levensgevaarlijke gek

Verbazing en ongeloof rond de ongekende faciliteiten die Michael P. (de mogelijke moordenaar van – de tot vanmiddag spoorloos verdwenen – -Anne Faber) genoot. Het was al niet te bevatten waarom deze levensgevaarlijke gek al regelmatig vrij rond liep. Terwijl hij in 2010 voor 12 jaar werd opgeborgen, kon hij 7 jaar later alweer op regelmatige basis de buitenwereld in. Met of zonder auto. Standaard met een gestoord karakter.

Dolle boel in psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn

Maar het wordt nog gekker. Naar nu is uitgelekt had Michael P. in de kliniek waar hij was opgenomen een relatie met een begeleidster. Tussendoor maakt hij ook nog een medepatiënte zwanger. Waarom de naam van de betreffende psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn (Den Dolder) nog niet is veranderd in Lustoord Leef Je Uit is nog gissen.

Wel of geen tbs?

Gisteravond (woensdag 11 oktober 2017) was er in DWDD een discussie tussen de strafrechtadvocaten Lucy Oldenburg en Richard Korver over tbs in Nederland. Gekoppeld aan de weigering van Michael P. om mee te werken aan een onderzoek naar zijn persoonlijkheid. Waardoor hij niet in aanmerking kwam voor tbs. Preciezer gezegd: hij had ook zonder aan dat persoonlijkheidsonderzoek mee te werken een tbs kunnen krijgen. Maar dan had er aangetoond moeten worden dat hij een stoornis had. Het OM vond dat daar te weinig overtuigende bewijzen voor waren. Schiet mij maar lek! Hoog tijd voor twee huiskamervragen.

Twee huiskamervragen
Vraag 1 Wat moet iemand allemaal flikken voordat er sprake is van een stoornis?
Vraag 2 (met verwijzing naar het betoog van bovengenoemde strafrechtadvocaat Lucy Oldenburg)
Moet een goede advocaat gewetenloos zijn? (Want altijd de belangen – zo weinig mogelijk boeten voor gepleegde misdaden – van zijn/haar cliënt laten prevaleren? Ook als dat de maatschappij aantoonbaar onveilger maakt).

#PS Ontboezeming 
Zelf zou ik me niet lenen om deze griezel buiten schot te houden. Sterker nog: ik zou zijn in vertrouwen aan mij gedane bekentenissen opnemen. En het geluidsfragment mailen naar de aanklager. Maar dat terzijde.

Ton Broekhuisen
Refurbished electronica op Refurbished.nl

Reacties zijn gesloten.