Help, mijn huis staat te koop #drama

Er staan in Nederland inmiddels huis aan huis huizen te koop. Bij circa 56000 huizen gingen afgelopen zaterdag de deuren wijd open. Zodat aspirant-kopers er verlekkerd rond konden gluren.

Eigen ogen
Bijna 100.000 mensen maakten van die gelegenheid gebruik. Ze wilden graag met eigen ogen zien hoe een voormalige goudmijn tot winkeldochter af kon glijden.

Nul
Bij een derde van de zaterdag van armoe in de etalage geslingerde woningen, kwamen nul mensen over de drempel.

Herman
Over een bevlogen begrafenisondernemer in Utrecht zei Herman Berkien ooit: “Als je een keer hoestte, liep hij al handenwrijvend om je heen te cirkelen.” Deze keer loert de touwsector op het prooi.

Uitstel
Toen Martijn Krabbé begon met zijn televisieprogramma Uitstel van Executie, was hij al blij met een enkele kandidaat. In Uitstel van Executie schiet Martijn Krabbé samen met een makelaar, hypotheekadviseur, bouwkundige en een professionele budgetcoach mensen te hulp die hun woning maar niet verkocht krijgen. En rechtstreeks op een veilingverkoop aankoersen. Met een dan dramatisch hoge restschuld als levenslang gevolg.

Geheim nummer
Inmiddels heeft aanmelden voor dit programma geen zin meer. Er is een wachtlijst die niet meer te printen valt. Vandaar ook het geheime telefoonnummer.

Aantrekkelijk
In Laren staat het duurste huis van Nederland. Eigenaar Teun Gruijs wil er vanaf. Dus zette hij het huis aantrekkelijk in de markt.

Plant
De deurmat begon wat te rafelen. En de badgeiser sloeg wel eens af. En in de tuin stond een plant die maar niet wilde bloeien. Vandaar dat Teun de vraagprijs bewust laag hield: 13.5 miljoen euro.

Gebaar
Aspirant-kopers knapten met name af op die gammele plant. Teun heeft nu een gebaar gemaakt: hij is 4.5 miljoen euro gezakt. Voor iets minder dan 9 miljoen euro verwisselt het huis nu al van eigenaar.

Verhuizen
Na wat rekenwerk, heb ik besloten half maart 2013 een bod op dit huis te doen. Van rond de 80.000 euro. Ik denk dat ik kort daarna al naar Laren kan verhuizen.

Reacties zijn gesloten.