Herten op de Veluwe slaan snoeihard terug #informatief

Het kón natuurlijk niet uitblijven. Herten staan er immers om bekend altijd het laatste woord te willen hebben.

Geluidsoverlast
De laatste jaren klaagden ballonvaarders boven de Veluwe steen en been over de geluidsoverlast die de daar rondhuppelende herten veroorzaakten. Intiem zijn in de mand, behoorde daardoor praktisch tot de onmogelijkheden.

Klote herten
Een ballonvaarder, nogal uit de hoogte: “Door die klote herten is het lastig focussen. Het is me zelfs een keer overkomen dat ik daardoor een zandzak streelde. En abusievelijk mijn vriendin overboord gooide.”

Woordvoerder
De herten zeggen zich van geen kwaad bewust te zijn. En slaan via hun woordvoerder Hert Lagendijk snoeihard terug. Hert: “De Veluwe heeft liever niet dat u de komende weken sfeervol in een heteluchtballon over het natuurgebied waait. De luchtballonnen kunnen de edelherten, die net in hun geile periode zitten, bang maken. De bronsttijd van de herten duurt nog tot ongeveer half oktober. Er zijn 18 grote bronstplekken (zeg maar afwerkplekken) op de Veluwe. Na half oktober kunnen de ballonvaarders zelf weer los. In hun mandjes.”

C1000
Zelf zat ik ook vaak in een mandje. Vanaf mijn 32ste jaar paste ik daar echter niet meer in. Gelukkig zijn de winkelwagentjes van C1000 nog wél groot genoeg.

Reacties zijn gesloten.