Hobbelpaard Arie is verliefd #hijwel

Van mijn veestapeltje thuis is mijn hobbelpaard Arie het meest ingetogen. Al kan hij verdraaid grappig uit de hoek komen: een práter is Arie niet. Wel zíngt hij vaak. Tot een platencontract zal dat niet snel leiden. De akoestiek hier op zolder is belabberd.

Rolverdeling
Mijn eerste kennismaking met Arie was onvergetelijk: Arie sprong op míjn rug. En ík begon spontaan te hobbelen. Een rolverdeling die nog steeds geldt. Een slepende hernia van Arie is hier debet aan.

Lessen
Arie beschikt over een goed stel hersens. Pleinvrees verhindert hem om op locatie lessen te volgen. Een geheimzinnige bloosziekte speelt hem eveneens parten. Maar via LOI lukt het ook goed.

Cerificaat
Eind deze maand gaat Arie op voor zijn eerste examen. Wat Arie precies met het certificaat houtsnijden gaat doen, is nog in nevelen gehuld.

Cruciaal
Sinds een week of wat hobbelt Arie met vlinders in zijn buik. Wie de gelukkige is, wil hij niet zeggen. Voor Bruno (mijn schildpad) genoeg reden om een belletje om de nek van Arie te hangen. Bruno: “Dan hoor ik die gek tenminste aankomen. Juist die eerste centimeters voorsprong zijn cruciaal voor me.”

Wordt vervolgd.

Reacties zijn gesloten.