Hoe betalen arme criminelen hun dure topadvocaten?

"Waarom zijn er geen camera's?"

Albert Drent, oud-directeur van ’t Hofnarretje, wil de wereld nog steeds doen geloven dat hij geen enkele weet had van de rampspoed die kinderverdelger Robert M. onder ‘zijn’ dak aanrichtte. Mij lijkt dat bijzonder stug. Om het understatement van de eeuw maar eens te gebruiken. Maar wat ik vind, telt niet. Valt me met grote regelmaat op.

Geert-Jan
Drent oog niet als een vermogend man. Toch wil hij dat topadvocaat Geert-Jan Knoops hem buiten de gevangenis houdt. Voor de beeldvorming: het uurtarief van Geert-Jan Knoops is circa 450 euro.  Alleen al een trage handdruk van Geert-Jan kost circa 100 euro.

Gunst
In dit verband: ook Robert M. wordt bijgestaan door topadvocaten (de gebroeders Anker). En dat doen ze niet om in de gunst van het grote publiek te komen.

Dirk
Als ík een advocaat nodig heb, dan kom ik niet verder dan advocatendependance Dirk de Wit & Zonen in Gouderak. Dirk runt een tapijthandel. En heeft een LOI-deelcertificaat Recht is Krom. Maar vooral hanteert Dirk een uurtarief van 8 euro.

Vertederend
Mijn vraag is dan ook vertederend van eenvoud:
Hoe kan het toch dat alle gespuis in dit land zich topadvocaten kan veroorloven?
Zelf kom ik niet verder dan het onbevredigende antwoord: Omdat ijdele topadvocaten op deze manier relatief goedkoop reclamezendtijd op televisie genereren.

Nare smaak
Maar dat kan natuurlijk nooit de bedoeling van ons rechtssysteem zijn. Toch? Dus: wie verlost me van de nare smaak in mijn mond? Ik zie uit naar reacties.

Reacties zijn gesloten.