Hoe je een goed huwelijk in stand houdt #leerzaam

Van huwelijken kun je veel zeggen, maar niet dat ze er in de loop der jaren automatisch gezelliger op worden.

Helm
Officiële cijfers ontbreken, maar volgens (mijn) schattingen houdt de helft van alle huwelijken slechts stand door twee hulpattributen: helm en kogelvrij vest.

Vluchtroute
Tegenwoordig gaan getrouwde mannen die uit zijn gekeken op hun ‘duifje thuis’ stiekem elders shoppen. Van de andere vluchtroute (zeeman worden) wordt steeds minder gebruik gemaakt.

Milder
Ook de truc om ‘even een pakje sigaretten te gaan halen’ is inmiddels een harde dood gestorven. Want wie rookt is levensmoe. De klopjacht op een levensgevaarlijke tbs’er is milder.

Wandeltochtje
Zonder dat zo hardop naar zijn vrouw uit te spreken, was ook de Canadees Jean Béliveau ‘redelijk uitgekeken’ op zijn vrouw. Omdat hij een scheiding te ingewikkeld vond (Jean kamde zijn haar liever achterover), besloot hij om een wandeltochtje te gaan maken. Om even tot zichzelf te komen.

Wonder
Gisteren kwam Jean terug. Hij strompelde meteen in de veilige armen van zijn vrouw. Dat zij ‘haar man’ nog herkende was een wonder. Jean’s wandeltochtje duurde namelijk elf jaar.

Schoenen
In die korte tijd versleet hij 54 paar schoenen. Goed voor in totaal 75.000 kilometer wegdek.

Strijdvaardig
Jean ziet nu – onder meer- op tegen alle liefdesbrieven en kaarten (met hartjes) uit de 64 landen die hij lopend heeft aangedaan. Jean, strijdvaardig: “Van wat ik me daar nog van herinner: mijn vrouw is nogal achterdochtig. Maar zodra ze gaat zeuren dat ik zoveel babyfoto’s krijg opgestuurd, ga ik een stukkie fietsen. Als je begrijpt wat ik bedoel.”

Reacties zijn gesloten.