Hoelang mag paus Bennie 16 nog mooi weer spelen? #opinie

Tegen God zélf kan niemand wat hebben. Hij schiep de aarde én ons. En deed niet krenterig met faciliteiten.

Public relations
Minder goed aan God is dat Hij zijn public relations nooit op orde heeft gehad. Met name zijn rooms-katholieke pr-functionarissen hebben er een zootje van gemaakt. Die deden werkelijk álles wat God verboden had. En gokte er vervolgens op dat Hij net de andere kant op keek als ze zich weer eens met hartstocht aan jong onschuldig vlees vergrepen.

Nekhernia
Al na één dag moet God een nekhernia hebben gehad van het wegkijken. En dit geintje duurt nu al eeuwen.

Schijn
De hoogste baas van deze aardse boevenbende is momenteel Paus Benedictus XVI. Roepnaam: Bennie 16. Zoals al zijn voorgangers weigert ook paus Bennie 16 zich te distantiëren van het walgelijke gedrag van zijn sekteleden. Al probeert hij die schijn wel te wekken.

Gewend
Ook gisteravond weer in het Duitse Erfurt. Daar sprak Bennie met slachtoffers van seksueel misbruik door geestelijken. Zoals we dat van Bennie gewend zijn, betuigde hij ook deze slachtoffers zijn diepe medeleven en spijt voor wat de geestelijken hebben uitgespookt.

Hypocrieter
Om het nog wat hypocrieter te maken, lieten opgetrommelde bisschoppen weten dat de paus “ontroerd en geschokt was door de nood van de slachtoffers”.

Wereldkampioen Loze Beloften
Paus Bennie 16, veelvuldig wereldkampioen Loze Beloften, beloofde de slachtoffers ook dat de leiding van de rooms-katholieke kerk er ALLES aan doet om alle gevallen van misbruik op te sporen. En dat er genoeg maatregelen zullen worden genomen om kinderen en jongeren tegen ondeugdelijke geestelijken te beschermen.

Wangedrag
In alle oprechtheid: ik begrijp niet dat er nog steeds mensen zijn, die open en bloot een rooms katholieke kerk binnen durven stappen. Naar mijn bescheiden mening conformeer je je daarmee namelijk aan het wangedrag van bepalende rooms-katholieke functionarissen. En ja, die discussie ga ik graag aan.

Opdoeken
Gezien het hoge aantal pedo’s binnen de rangen van rooms-katholieke geestelijken kan de belofte van Paus Bennie 16 om kinderen en jongeren te beschermen tegen ‘zijn’ geestelijken, maar op één manier worden waar gemaakt: opdoeken die rooms-katholieke poppenkast. Er ís al veel te veel leed aangericht.

Reacties zijn gesloten.