Hoe miljonair Yves Gijrath zijn kapitaal vergaart #sluw

Ik praat u er op dit blog dagelijks over bij. Over de kleine en grote wreedheden die voorbij komen in het Grote Journaal dat Onze Wereld heet.

Onbaatzuchtige goedheid
Niet voor niets ben ik daarom altijd op zoek naar bijzondere staaltjes van onbaatzuchtige goedheid.
Tijd voor de nieuwe rubriek Barmhartige Samaritaan van de Week. Vandaag trappen we af met Yves Gijrath.

Miljonair Fair
Yves, wereldkampioen zonnebanken, is onder meer organisator van Miljonair Fair. Bovendien is Yves hartsvriendin van Natasja Froger en Estelle Gullit.

Vriendenkring
De razendrijke Yves gaat de noodlijdende Amsterdamse daklozenkrant Z! helpen. Alsof het nog niet genoeg is heeft Yves ook de hulp ingeroepen van zijn vriendenkring. Want miljonairs zijn graag onder elkaar.

Exploitatietekort
Daklozenkrant Z! kampt met een exploitatietekort van 50.000 euro. Dat is een fooi die Yves op het schoteltje van een toiletjuffrouw deponeert als zij er geen punt van maakt dat Yves gebruik maakt van het damestoilet.

Veiling
In plaats van het bedragje van 50.000 euro anoniem aan de daklozenkrant te doneren, wil Yves het geld via een veiling tijdens de komende Miljonair Fair inzamelen.

Baas
Omdat Yves ook baas is van uitgeverij GMG ruimt hij in zijn bladen als Miljonair, Jackie en JFK ruimte in voor bijdragen van prominente Nederlanders.

Pauw & Witteman
Vanaf komende week komt Yves Gijrath in veelbekeken televisieprogramma’s als RTL Boulevard en Pauw & Witteman uitleggen waarom zijn hart zo klopt voor daklozen. Yves neemt ook het weerbericht een keertje over van Helga van Leur. En zal gastjurylid zijn van The Voice of Holland

Ivo Niehetje
Globaal uitgerekend zou Yves voor bovengenoemde zelfverheerlijking (in jargon: een Ivo Niehetje) circa 725.000 euro op hebben moeten hoesten. Want promotiecampagnes kosten veel geld. In dit geval levert de bescheiden donatie van Yves aan daklozenkrant Z! hem circa 800.000 euro op. De door bijdragen van BN’ers verhoogde omzet van zijn bladen Miljonair, Jackie en JFK zijn in dit bedrag opgenomen.

Tegenvraag
Namens alle trouwe lezers van typischton.nl vroeg ik Yves Gijrath hoe hij toch zo rijk geworden is. Yves pareerde mijn vraag met de bondige tegenvraag: “Wat denk je zelf, sukkel?”

Reacties zijn gesloten.