Hoelang mag slagersdochter Rachel van Galen ‘haar’ André Hazes nog blijven exploiteren? #column #mwnw

Het is donderdag vandaag.  Dus TONderdag op MoetenWeNietWillen. Dus column Ton Broekhuisen:

Hoelang mag slagersdochter Rachel van Galen ‘haar’ André Hazes  nog blijven exploiteren?

Liever meteen de uitgeschreven versie? Kan ook!

Hoelang mag slagersdochter Rachel van Galen ‘haar’ André Hazes  nog blijven exploiteren?

Het duurde acht jaar, maar Jan van Galen, de schoonvader van André Hazes, heeft nu eindelijk een podium waarop hij kan vertellen wat hij zoal met zijn beroemde schoonzoon te stellen had.

Voor wie de laatste acht jaar in een isoleercel heeft gezeten, of tegen Badr Hari is opgelopen: André Hazes is een op 23 september 2004 overleden Nederlandse volkszanger. Hazes reeg grote hits als De Vlieger, Ze Gelooft In Mij, Een Beetje Verliefd en bijvoorbeeld Eenzame Kerst aan elkaar. Ook was Hazes de grondlegger van de James Bond zoals we die vandaag de dag kennen: met Heineken in de hand.

Schoonvader Jan van Galen en zijn inmiddels overleden vrouw Friedel, wilden hun Hazes-onthullingen al veel eerder uitbrengen. Maar dochterlief Rachel werkte dat tegen. Rachel vond en vindt dat zij als enige het recht heeft om het erfgoed van André Hazes te exploiteren.

Logisch, want hoe moet je anders twee opgroeiende kinderen onderhouden? Tussen het zonnebanken door. In dit verband: Rachel heeft nooit kunnen verkroppen dat ze van het blanke ras is. Van een natuurlijke klik met Michael Jackson is dan ook nooit sprake geweest. Los hiervan: vindt maar eens werk als caissière. Met een decolleté tot op je navel.

Geen pretje
Vooropgesteld: het is voor monogame vrouwen geen pretje om hun man te verliezen. Ook niet na een zwaar leven samen. Je gaat toch aan elkaar wennen. Ook Rachel heeft het niet makkelijk gehad met André. Zoals de door Rachel goedgekeurde, en afgelopen zondag in première gegane, musical Hij Gelooft in Mij ook laat zien. Niet voor niets hopen Rachels kinderen Dreetje en Roxeanne dat de musical tot een staande ovatie van alle Nederlanders voor Rachel zal leiden. Vanwege alle opofferingen die Rachel zich heeft getroost voor de nukkige André Hazes.

Zadel
Twee blokken bij mij vandaan woont een weduwe die ook heel wat te stellen had met haar nu wijlen man. Ze werd chronisch uitgescholden. En niet zelden geslagen. Haar man vernederde haar ook. Bijvoorbeeld door een zadel op haar rug te gooien en haar te sommeren hem voor zijn stamkroeg af te zetten. Genoeg ingrediënten voor een spetterende musical zou je zeggen. Maar déze weduwe brengt dag en nacht post rond om het dak boven haar hoofd te kunnen betalen.

Getergd roofdier
Als een getergd roofdier perst Rachel Hazes elke mogelijke cent uit de nalatenschap van André Hazes. Er kwam onder meer al een fotoboek uit. En nu is er dus de musical Ze Gelooft in Mij. In 2014 komt een film uit over het leven van André Hazes. En dit gaat zo maar door.

Talentenjacht
Zo mogelijk nóg erger: ook haar volslagen talentloze kinderen Roxeanne en Dreetje schuift Rachel te pas en onpas naar voren. Daarbij geholpen door het campingintellect van omroepen. SBS6 komt komend voorjaar met een talentenjacht waarin gezocht wordt naar de nieuwe André Hazes Met natuurlijk de onvermijdelijke Roxeanne en Dreetje Hazes in de jury.

Noodkreet
Mijn oprechte noodkreet: wie stopt de geldzuchtige slagersdochter Rachel van Galen (derde vrouw van André Hazes) om haar overleden levensverzekering André Hazes zo uitbundig te blijven exploiteren? Nu al dank!

Ton Broekhuisen

Reacties zijn gesloten.