Hoogleraar Roos Vonk betrapt op ‘Mariko Petersje’ #opinie

Lang leed hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk van de Radboud Universiteit in Nijmegen ongestraft aan hoogmoedwaanzin. Maar na de publicatie van het onderzoek naar de ‘hufterigheid’ van vleeseters is haar geluk op. Naar verwachting zal de landing op aarde van Roosje Vonk tot twee kraters leiden. Eentje in de aardkorst. En een nóg grotere in haar ego.

Christ
Omdat Christ Klep verhinderd was, zat Roosje gisteren bij Pauw en Witteman. In het slachtgedeelte, om preciezer te zijn.

Muziek in de oren
Waar Knevel en Van den Brink hun (omstreden) gasten avond aan avond laten ontsnappen, toonden Pauw en Witteman aan, dat ze uit beduidend beter journalistiek hout zijn gesneden. Vragen als “’Waarop baseert u uw vermoeden dat u gehandhaafd blijft in uw functie”, klinken míj althans als muziek in de oren.

Diederik
Vorige week werd bekend dat medeonderzoeker professor Diederik Stapel van de Universiteit van Tilburg jarenlang onderzoeksdata heeft verzonnen en/of kloppend gemaakt.

Wakker Dier
Roosje: “Ik vertrouwde mijn vriend Diederik Stapel en bovendien sloten zijn, achteraf valse, resultaten precies aan bij wat ik al verwachtte, namelijk dat vleeseters minder empathisch zijn dan vegetariërs. Als dat niet zo was geweest, had ik de data nog wel een keer nagetrokken.’ Saillant detail: Roosje Vonk is oud-voorzitter van de actiegroep Wakker Dier en lid van de Partij voor de Dieren.

Nieuwe definitie
Sinds de affaire rond Mariko Peters is het begrip belangenverstrengeling kennelijk voorzien van een nieuwe definitie. Roosje Vonk kwam met (valse) onderzoeksresultaten die haar erg goed uitkwamen. Haar geloofwaardigheid is dus ernstig in het geding. Een politiek carrière lonkt!

Reacties zijn gesloten.