Huisartsen gedragen zich als verwende kinderen #opinie

We voelen ons allemaal wel eens tekort gedaan. Bij een sollicitatie bijvoorbeeld. Dat je denkt: goh gaat het hier om vaardigheden? Of het diepste decolleté? De volgende keer zelf in een laag uitgesneden jurkje solliciteren is echter geen optie. Als man.

Looneisen
Ook de hoogte van salarissen is vaak discutabel. Zeker als het ons eigen salaris betreft. Om je looneisen kracht bij te zetten, kun je dwars gaan liggen.

Taarten
Een balende buschauffeur bijvoorbeeld kan weigeren nog langer in zijn bus te stappen. Werk je onderbetaald bij de HEMA dan zou je bijvoorbeeld taarten gratis weg kunnen geven.

Gemeenschappelijke vijand
Momenteel vinden huisartsen dat ze te weinig financieel gewin peuren uit hun ‘roeping’. Om de onderlinge band te versterken is minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) tot gemeenschappelijke vijand uitverkoren.

Brutaal
Schippers was namelijk zo brutaal om de huisartsen op de vingers te tikken: zowel vorig jaar als dit jaar hebben de huisartsen het hun toegestane budget fors overschreden. Waardoor Schippers zich genoodzaakt voelt structureel 112 miljoen euro te snoeien op de basiszorg voor huisartsen.

Furieus
De huisartsen reageerden furieus. Na eerst al gedreigd te hebben alle doktersassistenten bij het oud vuil te zetten (via een doorverwijzing naar het CWI) besloten ze gisteravond per vandaag geen ‘kleine verrichtingen’ meer te doen.

Ziekenhuis
Voor in te zetten spiraaltjes, ingegroeide teennagels en soortgelijke tussendoorklusjes dient de patiënt voortaan de gang naar het ziekenhuis te maken.

Rug
Met deze kinderachtige actie willen de huisartsen aantonen dat de kosten voor de gezondheidszorg fors zullen stijgen. Dat dit over de rug van de patiënt gebeurt, wordt op de koop toegenomen.

Braken
Dat getuigt van een mentaliteit waarvan ik spontaan ga braken. Geluk bij ongeluk: ik hoef daar niet helemaal voor naar het ziekenhuis. Braken kan nog gewoon op het spreekuur van de huisarts.

Reacties zijn gesloten.