Ideale opvolger Mario Been nog te moe?

Het gonst al van de geruchten wie Mario Been op gaat volgen als trainer van Feyenoord. Ook grote namen (lees: lopende kassa’s) als Ronald Koeman en Louis van Gaal worden veelvuldig genoemd. Zo links en rechts valt ook de roep om de oude meester Willem van Hanegem te horen.

Zelf ben ik erg gecharmeerd van de pas 36-jarige Ruud den Appel. Ruud is voor velen wellicht nog een onbeschreven blad. Ik stel hem daarom graag wat nader aan u voor.

Sturende middenvelder
Als actief voetballer speelde Ruud nooit op het allerhoogste niveau. Toch mag zijn periode als sturende middenvelder bij de Hoogeveense achtsteklasser (donderdagvoetbal) ZBLHSB* zeker niet onvermeld blijven. Ruud was weliswaar steevast reserve, maar hij was wél de enige met een rijbewijs.

Balallergie
Niet in de laatste plaats vanwege een chronische balallergie, besloot Ruud al jong trainer te worden. Achtereenvolgens trainde hij de jeugd van Jonge Leeuwen, Josti’53, Vaagse Boys en De Kloothommels. Opvallend zijn de tussenpozen tussen deze dienstverbanden. De zedenpolitie weigert echter verdere mededelingen te doen.

Zwanger
In 2009 ging Ruud voor het eerst als hoofdtrainer aan de slag. Met name bij Noad 33 (De Rijp) schreef Ruud geschiedenis. Zelden in de clubgeschiedenis waren er zó veel spelersvrouwen zwanger. Voor de spelers zelf was dat reden om het vertrouwen in Ruud op te zeggen. Maar Ruud wist van geen wijken. Daar was hij veel te moe voor. Of Feyenoord zo gezien te vroeg komt, blijft dus even afwachten.
*Zonder Bal Lukt Het Stukken Beter

Reacties zijn gesloten.