‘Ik ben uw schoothondje niet, klootzak’ #opinie

Omdat veel ouders werken, vindt de opvoeding van opgroeiende kinderen grotendeels op school plaats. Dus wordt het hoog tijd dat kinderen weer ontzag voor docenten gaan tonen. Anders kunnen laatstgenoemden beter met een megafoon in die vorig jaar vrijgekomen mijnschacht in Chili gaan staan.

Respect
Een beginnetje van respect is natuurlijk dat leerlingen hun leerkrachten weer gewoon ouderwets met ‘U’ aan gaan spreken. Waardoor de hierarchie wordt hersteld. Als dan ook mobieltjes nog uit de leslokalen worden geweerd, daagt er wellicht weer wat licht in de tunnel.

Waterig
Zoals bekend pleit de PVV ervoor om ‘U’ zeggen op school weer verplicht te stellen. Marja van Bijsterveldt, minister van Onderwijs, reageert met een waterig compromis.
“Gebruik van het woord U is een blijk van respect en van goede omgangsvormen. Het is echter aan de school en aan de leraar zelf om helder te maken wat de gedragsregels in de school en de klas zouden moeten zijn.”

Harrie
Zelfs mijn goudvis Harrie weet dat niet de leraren maar de leerlingen de dienst uitmaken op school. Dankzij het gebrek aan daadkracht van minister Marja van Bijsterveldt zal dat ook zo blijven.

Reacties zijn gesloten.