Jan Gorissen: “Schoonmakers hebben ons in de stront laten zakken #au

Er zijn allerlei manieren om aan te geven dat zaken voor verbetering vatbaar zijn.

Stapelbed
Vrouwen kunnen hun eisen (denk aan meer zakgeld of een cabrio) kracht bij zetten door manlief te verwijzen naar de bovenste plek. In het stapelbed.

Schietschijf
Vissen die ontevreden zijn over het hen door sportvissers aangeboden aas, kunnen een maandje hun beurt overslaan. En ik ken een schietschijf die eist dat hij terug mag schieten. Tot die tijd hangt hij geen moment stil.

Boos
De schoonmakers op de ministeries van Buitenlandse Zaken en Sociale Zaken zijn ook boos. Na een deal van hun baas Basita met de betrokken ministeries wordt het aantal schoonmaakuren met 25% verminderd. Volgens de schoonmakers kunnen ze in die verkorte tijd onmogelijk de ministeries spic en span krijgen.

Mesthoop
Op 7 oktober gingen ze daarom in staking. Om aan te tonen dat de gebouwen binnen de kortste keren in een mesthoop zouden degraderen. Maar na anderhalve week staking blijkt dat erg mee te vallen: de ambtenaren (blij dat ze eindelijk eens wat te doen hebben) houden zelf hun werkplek schoon. En ze boenen ook nog eens zelf de toiletten.

Breken
In de ogen van de woedende vakbond FNV Bondgenoten breken de ministeries hiermee de staking. De ministeries ontkennen dit. Ze stellen dat ze geen andere schoonmakers inhuren. Maar eigen mensen inzetten.

Plafond
Een 53-jarige ambtenaar die anoniem wil blijven omdat hij Jan Gorissen heet, en in de Leegstaat (nummer 23) in Rijswijk woont: “Er restte ons, zeker wat de toiletten betreft, geen keus. Al na twee dagen zaten we letterlijk en figuurlijk aan ons plafond. De schoonmakers hebben ons echt in de stront laten zakken.

Reacties zijn gesloten.