Jasper Cillessen moet beter leren liegen #opinie

Voetballers verzinnen talloze smoezen om hun overgang naar een andere club te legitimeren. De enige échte reden (meer pegels) blijft altijd onbesproken.

Enkele transfersmoezen op een rijtje
“Als kind al sliep ik onder een dekbed in de clubkleuren van deze prachtige vereniging
Mijn opa speelde nog in het eerste van deze club. Dit is mijn ode aan hem.
I had a dream
Dit is mijn absolute droomclub.
De koffie in het clubhuis heeft voor mij de doorslag gegeven.
Paars staat me nu eenmaal voortreffelijk!
Ik viel als een blok voor de masseuse
Ik wil meer aan spelen toekomen. Vandaar!”

Reden
Jasper Cillessen (22 jaar én talentvol keeper van NEC) voert laatstgenoemde reden op om zijn komende switch naar Ajax te verklaren. Cillissen: “Belangrijkste voor mij is dat ik veel wedstrijden kan spelen. Ajax kan mij niet garanderen dat ik eerste doelman word, maar die garantie heb ik bij NEC ook niet. Als ik naar Ajax ga, wil ik een eerlijke strijd met Vermeer aangaan.”

Aardbei
Gelul van een dronken aardbei, want bij NEC is Cillessen onomstreden eerste doelman. En bij Ajax is die rol weggelegd voor Kenneth Vermeer. Ajax kan het niet maken om Vermeer, na al die jaren achter klasbak Maarten Stekelenburg, wederom in de wachtkamer te stallen. Dat zou mentale doodslag zijn.

Conclusie
Jasper Cillissen kan aardig keepen. Maar het liegen moet nog een stuk overtuigender!

Reacties zijn gesloten.