Job Cohen gaat mooipraters ontmaskeren #opinie

Wie de politiek een beetje volgt, ontkomt niet aan de conclusie dat de Tweede Kamer niets anders is dan het vaste decor van het NK Mooi Praten. Met Mark Rutte momenteel in een absolute glansrol. Mark Rutte lult zo wollig, dat zelfs een schaap er zich voor zou schamen.

Rambo 8
Van Job Cohen kun je veel zeggen. Maar niet dat hij de logische kandidaat is voor de titelrol van Rambo 8. Ofwel, Job is een veel te integere man om politiek te bedrijven. Als hij met zijn vuist op tafel slaat, verontschuldigt hij zich (met zijn vuist in het gips) drie dagen lang richting die tafel.

Rooskleuriger
Maar NU is onze Job het zat. Hij pikt het niet langer. Zijn missie: de mooipraterij van het kabinet ontmaskeren. Job stelt dat premier Mark Rutte de ingrepen van het kabinet constant veel rooskleuriger voorstelt dan ze in werkelijkheid zijn.

Puinbende
Job heeft gelijk. Al zou ik het zelf wat aansprekender formuleren: Rutte maakt er bewust een puinbende van. Misleiding pur sang. “De premier verkoopt iets dat er niet is”, zegt Cohen in een interview met het NRC Handelsblad.

Staatsloterij
Zelf voeg ik er nog aan toe dat Rutte en zijn foute coalitiekornuiten ons schandalig om de tuin leiden. We gaan ongelofelijk bloeden voor Griekenland en de Griekenland-achtigen die nog in aantocht zijn. Het allerergste is dat dit rampscenario wordt gepresenteerd alsof we de Staatsloterij hebben gewonnen. In het héél kort: BAH!

Reacties zijn gesloten.