Johan Cruijff: spookrijder zonder weerga #opinie

De politieagent keek me aan alsof hij water zag branden. Dus legde ik hem nog maar een keer uit waarom ik zijn zojuist uitgeschreven bekeuring verscheurde.

“Kijk. Jij geeft me dus een bekeuring omdat ik door rood licht rijd. Dat is dus helemaal fout. Want ik vind dat mensen een boete moeten krijgen als ze door GROEN licht rijden. Stoplichten staan veel langer op groen dan op rood. Dus als je mensen bij groen licht laat stoppen, krijg je vanzelf minder bewegend verkeer op de weg. Dus ook minder files. Dat is logisch. Begrijp je nu hoe dom je bezig bent?“

Wat een bijziende cavia al aan zag komen: Johan Cruijff maakt zijn eigen regels om zijn gelijk te halen. Regels die hem niet bevallen, lapt hij aan zijn laars.

Vorige week werd Cruijff benoemd in de Raad van Commissarissen (rvc) van Ajax. Zelf was hij overigens niet op komen dagen. Zonder zich af te melden. Sowieso heeft Cruijff lak aan geldende spelregels binnen dit college. Zeker nadat zijn voorstel om oud-Ajacied Tscheu La Ling tot voorzitter van Ajax te benoemen, niet werd overgenomen. Alsof een voorstel van Johan Cruijff vrijblijvend is.

Cruijff, die van de rvc in zijn wekelijkse column in De Telegraaf niet mag ingaan op beleidszaken bij Ajax, in al zijn domheid: “Zelfs als ik zie dat er iets fout gaat, maar de meerderheid is het niet met me eens, moet ik mijn mond houden. Terwijl ik er als enige verstand van heb. Hoe meer ik over de regels van de rvc nadenk, hoe meer ik tot de conclusie kom dat ik mijn eigen regels moet maken.”

Goed nieuws dus voor mijn oom Bertus, overtuigd spookrijder. Je krijgt toch gelijk Bertus. Niet jij, maar al die domme tegenliggers zitten fout.

Reacties zijn gesloten.