Johan Remkes speelt klokkenluider in de kaart #opinie

Ooit was Johan Remkes minister van Binnenlandse Zaken in de kabinetten Balkenende 1 en 2. Zijn grote kracht was dat praktisch niemand hem kon verstaan. Brabbelaars zijn moeilijk aan te pakken.

Luwte
Sinds 2010 int Johan zijn geld in de luwte. Als commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, om preciezer te zijn.

Gissen
Waar hij ze in vredesnaam zo snel op de kop had getikt, is vooralsnog gissen. Maar vandaag liet Johan ineens zijn spierballen zien.

Laster
Tijdens een high-tea met fractievoorzitters van de Provinciale Staten van Noord-Holland dreigde hij een mogelijke klokkenluider aan te pakken wegens laster. Dit nadat PVV-fractievoorzitter Hero Brinkman, in hetzelfde onderonsje, een brief openbaarde van genoemde klokkenluider (directeur van een vastgoedbedrijf).

Fraude
In deze brief worden huidige en oud-gedeputeerden van de provincie Noord-Holland beschuldigd van fraude en corruptie. Remkes en de overige fractievoorzitters waren hier niet van gediend. Logisch, als iemand je (ongetwijfeld) foute handeltje af probeert te pakken.

Standbeeld
In plaats van de klokkenluider per direct voor te dragen voor een standbeeld, verklaarden de grapjassen hem de oorlog. Remkes was zelfs zo brutaal om de klokkenluider een ontsnappingsroute aan te bieden. In de vorm van een gesprek onder vier ogen. Bedoeld om de doofpotroute uit te stippelen. Weigert de klokkenluider dit gesprek, dan overweegt Remkes aangifte wegens laster te doen.

Troeven
Beste klokkenluider. Ga NIET in op de doorzichtige intimidatiepoging van Johan Remkes. De prutser wil je slechts je troeven ontfutselen. Zodat hij je ermee in je rug kan schieten. Gezien de overspannen reactie van Johan Remkes en zijn maatjes, sta je ijzersterk. Veel succes met ontmantelen!

Reacties zijn gesloten.