Johnny Hoogerland: tot het uiterste geprikkeld

Natasja Froger uitgezonderd komt heldendom niemand aanwaaien. Held word je niet zomaar: daar moet je leeuwenmoed voor tonen. En liefst ook nog erg voor lijden.
Johnny Hoogerland voldeed gisteren moeiteloos aan beide criteria. In een met cols en colletjes overladen etappe leek de ontketende Fransman Voeckler een maatje te groot in de strijd om de bolletjestrui.

Hoogerland leek met name het loodje te leggen in de afdalingen. Op vechtlust en karakter poetste Johnny niet alleen ruim een minuut achterstand weg. Hij klopte Voeckler ook nog in de allesbeslissende sprint op een col van de tweede categorie. Dat leverde genoeg punten op om de verloren bolletjestrui weer om de ranke schouders te mogen trekken.

Een automobilist van de Franse televisie deed de rest om van Johnny een eeuwige held te maken. De ongetwijfeld geblinddoekte malloot kegelde Johnny via een carambole in het prikkeldraad. Geprikkeld tot diep in zijn benen, armen en billen bereikte Johnny met zijn laatste krachten alsnog de finish. Daar wachtten hem achtereenvolgens de bolletjestrui, 33 hechtingen en eeuwige roem.

Reacties zijn gesloten.