Joran Houdini: slechtste Nederlandse exportartikel ooit #afschuw

Dat wereldkampioen liegen Joran van der Sloot minimaal 78 levens heeft, weet mijn tuinkabouter Bertus zelfs. Maar engbek Joran blijft verbazen.

Door de trage afwikkeling van zijn zaak in Peru (Joran vermoordde daar even de jonge vrouw Stephany Flores) dreigt deze moderene Houdini op vrije voeten te komen. Voorlopig, maar dat is al verschrikkelijk genoeg.

Vrijheid
Edward Alvarez, advocaat van de nabestaanden van Stephany Flores), stelt dat justitie in Peru nauwelijks haast maakt met deze zaak. Zo is er nog steeds geen aanklacht tegen dit slechtste Nederlandse exportproduct ooit, geformuleerd. Komt er voor eind december 2011 geen veroordeling dan kan Van der Sloot zo de gevangenis uitlopen. Simpelweg omdat verdachten in Peru maar maximaal anderhalf jaar mogen worden vastgehouden. Ze mogen hun vervolging dan in vrijheid afwachten. Enige restrictie is dat Joran (in dit geval) Peru niet uit mag.

Smurfen
Van de smurfen is bekend dat ze zelfs door een waterkraan kunnen ontsnappen. Joran ontsnapt zelfs na zijn dood nog. Wij van Zuinig op Dieren adviseren om Joran zijn aanstaande voorlopige invrijheidstelling nuttig door te laten brengen. Tegen Vivisectie Peru zeggen we daarom: doe niet extra voorzichtig als Joran op de snijtafel ligt.

Reacties zijn gesloten.