Jostiband wijst Rutte bij voorbaat de deur #opinie

Dat we in een grappig land wonen, bewees onze eerste man Mark Rutte afgelopen donderdag al. Mark stond te glunderen alsof hij de Tour de France  had gewonnen. Zó blij was hij met het resultaat van de ingelaste top in in Brussel over de hulp aan Griekenland.

Zoals het er nu inmiddels wel heel erg naar uit gaat zien, was Mark donderdag de enige in het gebouw die uitging van een schenking (daar komt het op neer) van 109 miljard euro aan de Grieken.

De Europese Commissie en de overige aanwezige eurolanden hebben namelijk 159 miljard euro met elkaar afgesproken. Mark heeft verzuimd de bijdrage van 50 miljard euro van de banken bij de 109 miljard euro op te tellen. Als enige heeft hij die 109 miljard euro als totaalbedrag beschouwd.

De Tweede Kamer wil snel opheldering over deze situatie. Een woordvoerder (ene Dirk) van de Jostiband nam al een voorschot op de afloop. “Mark Rutte wordt na deze megablunder nergens meer voor vol aangezien. Dus zal al gauw worden gezegd dat ie zelfs niet meer bij de Jostiband terecht kan. Nu al: dat klopt!”

Reacties zijn gesloten.