Kabinet laat Afrika bewust aan lot over

Het kabinet roept de Nederlandse bevolking op om meer pegels aan Afrika te doneren. Staatssecretaris Ben Knapen (Ontwikkelingssamenwerking): “We kunnen niet de andere kant op kijken nu zoveel mensen met de hongerdood worden bedreigd.”

Natuurlijk heeft Bennie gelijk. In de zogeheten Hoorn van Afrika dreigen miljoenen mensen kansloos te bezwijken. Tot nu toe is er slechts 2 miljoen euro opgehaald. En dat is natuurlijk veel te weinig.

Maar… wat let Ben Knapen om namens Nederland pak’ m beet 5 miljard euro te doneren? Dan snijdt het mes aan twee kanten: Afrika wordt echt een beetje geholpen. En er gebeurt eindelijk eens iets met uw en mijn belastinggeld, waar we – bij wijze van hoge uitzondering – WEL een goed gevoel aan overhouden.

Ben Knapen, fijne gozer, stop onmiddellijk met je morele chantagepraatjes richting de al zo geplukte Nederlandse belastingbetalers. Praat straks even met je collegaatje Jan Kees de Jager. Sommeer hem ogenblikkelijk te stoppen om die luie Grieken, Spanjaarden, Portugezen en Italianen nog langer te sponsoren. En stuur de dan vrijgekomen miljarden naar mensen die hulp WEL verdienen. Naar Afrika dus. En doe het snel. Vlegel.

Reacties zijn gesloten.