Kan protest Identitair Verzet tegen de islam door de beugel?

‘Wie islam zaait, zal sharia oogsten’

Vanmorgen (maandag 4 september 2017) graaide de politie, met hulp van de brandweer, twee mannen met bivakmutsen van het dak van de omstreden nieuwe middelbare islamitische basisschool nabij Amsterdam Sloterdijk. De mannen (verbonden aan Identitair Verzet: een actiegroep die zich inzet voor het behoud van de Nederlandse identiteit) protesteerden tegen de komst van de school via een spandoek met de tekst ‘Wie islam zaait, zal sharia oogsten’. Bestuursleden van de betreffende school zouden sympathie koesteren voor het salafisme, een beweging die niet betrapt kan worden op sympathieën voor de wijze waarop de Nederlandse samenleving is ingericht.

Stichting Islamitisch Onderwijs

Zowel het ministerie van Onderwijs als de gemeente Amsterdam volgt de bewegingen van de stichting Islamitisch Onderwijs al jaren op de voet. En (vanwege mogelijke connecties met Islamitische Staat) met de nodige achterdocht. Desondanks gaf de Raad van State in juli groen licht voor de bouw van deze school. Lees hier het volledige artikel in De Telegraaf.

Slogan Identitair Verzet

De slogan waarmee Identitair Verzet zich profileert is: Identitair Verzet stapt in waar de overheid verzaakt. Op zich een prima kreet: in het gat springen waar de overheid steken  laat vallen. Punt is dan natuurlijk wel dat het verzet op fatsoenlijke wijze plaats dient te vinden. En dan helpt in het geval van Identitair Verzet een rechts-extremistische achtergrond niet.

Huiskamervraag
Hoog tijd voor de huiskamervraag: kan het verzet zoals dat vanmorgen getoond is door Identitair Verzet wel of niet door de beugel? En ja, graag met korte toelichting.

Boeken algemeen Het Laatste Tafeltje

Reacties zijn gesloten.