Kandidaat-lijsttrekkers CDA: wie het hardst liegt, wint!

"Ik kan er niets aan doen. Het is een gave"

Inmiddels zijn er zes kandidaten bekend die in zichzelf de ideale CDA-lijsttrekker zien. Met het werkaanbod van brillenboer Hans Anders zit het dus goed.

Selectie
De narrenselectie van het CDA ziet er nu zo uit:
fractievoorzitter/pratende hockeystick Sybrand van Haersma Buma (van alle CDA-kandidaten nog het meest betrouwbaar), Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg, demissionair minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies, Voorzitter van het college van bestuur van de Fontys-hogescholen Marcel Wintels en Harry Wesselink, CDA-lid uit Nijmegen. 

Dorpsgek
Nadat Nieuwsuur-presentatrice Mariëlle Tweebeeke eerder al vakkundig Liesbeth Spies en Marcel Wintels als extreem onbetrouwbaar ontmaskerde, bewees Harry Wesselink gisteravond bij Pauw en Witteman dat het allemaal nóg erger kan. Deze dorpsgek is astmatisch van het zichzelf op de borst slaan. Harry zegt per minuut meer IK dan een doorsnee mens in een heel leven.

Henk
Tot overmaat van ramp meldde zich op de valreep nog een zesde blunderborst: staatssecretaris Henk Bleker (Landinrouw). Samen met Liesbeth Spies is Bleker in een nek-aan-nekrace gewikkeld om het NK liegen-of-het-gedrukt-staat te winnen. 

Geen paniek
Nu ook Henk ‘Eng’ Bleker zijn vingertje heeft opgestoken, is het al zinkende CDA-fregat definitief tot duikboot gedegradeerd. Mocht het CDA abusievelijk toch nog een paar zetels halen bij de verkiezingen, dan is dat geen reden voor paniek. Deze mensen zijn zó dom dat ze geheid náást hun zetel gaan zitten.  

2 Reacties op Kandidaat-lijsttrekkers CDA: wie het hardst liegt, wint!

  1. Gerwin Jansen schreef:

    Hey Ton,

    Goed stuk, lekker inhoudelijk ook!

  2. Ton Broekhuisen schreef:

    Gerwin, het optrekken van rookgordijnen laat ik over aan politici. En hun fans. Prettig weekend!