Kinderen hinderen #informatief

Kinderen maken niet automatisch gelukkig. Vraag het mijn ouders maar.

Borrelnootjes
Ruut Veenhoven is geluksprofessor (klinkt alsof hij een prijsvraag over borrelnootjes heeft gewonnen) aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ruut (zíjn vader was dyslectisch) stelt dat de overheid mensen moet gidsen of ze wel of niet kinderen moeten nemen. Kinderen zijn namelijk nogal tijdrovend. En duur. En doof.

Striemen
Omdat je met striemen onder je ogen loopt vanwege het bijsturen, wordt je huwelijk minder harmonieus. Maar je zit ook langer aan je baan vast. Want je kunt niet zomaar even switchen. Naar een baan die je WEL tof vindt.

Saunaspion
Koffiehulpje in een bordeel of saunaspion zijn gewilde mannenberoepen. Maar ze brengen nauwelijks geld in het laatje. En kinderen kosten nu eenmaal handen vol geld.

Coaches
Ruut: “Er moet meer onderzoek gedaan worden naar wat mensen gelukkig maakt. Ook zouden er meer goede coaches moeten komen die mensen begeleiden in hun keuzes.”

Ouders
Zelf denk ik dat de wereld er stukken beter uit zou zien zonder ouders. Maar dat vond Michael Jackson ook. En we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

Klik hier voor het originele bericht.

Reacties zijn gesloten.