Klaas Knot is een snelle leerling #uitdegraaihoek

Nieuwe bezems vegen schoon. Schoon schip maken. Een frisse wind laten waaien.

Cultuuromslag
Klaas Knot, als nieuwe president van De Nederlandsche Bank (DNB) opvolger van pratende hete aardappel Nout Wellink, wil een cultuuromslag bij DNB bewerkstelligen. Onder meer door transparantie te brengen in het declaratiegedrag van functionarissen van zijn bank.

Sluwe trekjes
Voortaan zullen alle declaraties openbaar worden gemaakt. Maar Klaas is natuurlijk niet op zijn achterhoofd gevallen. Zonder sluwe trekjes word je nooit opperhoofd van een gecertificeerde graaibende.

Wegpoetsen
Dus bedacht Klaas dat de declaraties pas na zes maanden worden gedeeld met het grote publiek. Zodat de bank een half jaar de tijd heeft om weer recht te borduren, wat krom was. In wegpoetsen gaat nu eenmaal tijd zitten.

Meesterzet
Dat Klaas geen domme jongen is, bewijst ook zijn tweede meesterzet. Uit de serie ZO MOET HET DUS NIET liet hij de in de crisisjaren 2008, 2009 en 2010 ingediende declaraties uitlekken.

Nout
De nu openbaar gemaakte declaratiebonnetjes laten zien dat voormalig topman Nout ‘IK’ Wellink er dure dienstreizen op nahield. Een vliegticket naar Japan kostte 13.000 euro. Volgens Nout.

Been
Waarom de stewardessen altijd naakt serveerden (ook op Nout’s hotelkamer) wordt nog nader onderzocht. Volgens DNB werd het allemaal wat prijzig doordat Nout problemen heeft met zijn been. Daar trok hij altijd mee.

Bed
Daarom had Nout twee vliegtuigstoelen en een goed bed nodig om comfortabel te kunnen reizen. Wie er altijd naast hem zat en lag, is nog onbekend.

Zweefteef
Ook directielid en erkend zweefteef Joanne Kellerman blijkt een dure tante. Ze volgde allerlei vage persoonlijke cursussen. Uit het segment Hoe zweef ik zonder tapijt en Hoe vind ik mezelf terug zonder TomTom.

Persoonlijke groei
In 2008 alleen al verkwiste Joanne voor ruim 20.000 euro aan ‘persoonlijke groei’. En met succes. Ze is immiddels benaderd door de NBA. Vrouwen met een lengte van 4 meter en 18 centimeter zijn schaars in de basketbaltop.

Snelle leerling
Klaas Knot is een snelle leerling. Door naar het barre verleden te verwijzen, kan hij zich onbekommerd op de toekomst richten. We houden je scherp in de gaten, Klaas. Hoofd van een boevenbende word je immers niet zomaar!

Reacties zijn gesloten.