Klassieke ontsnappingsroute Johan Cruijff #comingup

Onder impulsen van Ajax-icoon Johan Cruijff zouden oud-Ajacieden Dennis Bergkamp en Wim Jonk de Ajax-jeugdopleiding wel eens even updaten en stroomlijnen. Natuurlijk volgens de richtlijnen van de oude maestro Cruijff zelf. Een taalkundig gammel en slap betoogje genaamd ‘Op weg naar een georganiseerde chaos, op weg naar succes’ zou als TomTom dienen.

Kassa
Het doorgaans betrouwbare VI meldt dat jeugdtrainers Jonk en Bergkamp minimaal 500.000 euro per jaar willen als tegenprestatie voor hun ‘hulp’ aan hun grote liefde Ajax. Voor uw beeldvorming: hun voorganger Jan Olde Riekerink kreeg 150.000 euro voor hetzelfde baantje. En ook dat bedrag was al pittig te noemen. Dat Jonk en Bergkamp ruim het driedubbele durven te vragen, wijst op een kassa op de plek waar het hart behoort te zitten.

Klein
Omdat hun goeroe Cruijff zich zelden in Amsterdam laat zien, vliegt een zware delegatie van Ajax vrijdag uit armoe maar naar Barcelona. Onbegrijpelijk dat een aantal goed opgeleide mensen zich zo klein maakt, voor een dwarse solodenker. Dat Cruijff vroeger goed was met een balletje compenseert kennelijk alles.

Voorspelling
Johan Cruijff en zijn koorknapen Dennis Bergkamp en Wim Jonk keren Ajax binnenkort de rug toe. De ravage die ze inmiddels hebben aangericht, schuiven ze geheid in de schoenen van anderen. Het drietal was van goede wil. Alle anderen hebben hen tegengewerkt.

Cavia
Cruijff heeft patent op dit soort ontsnappingsroutes. Zelfs een cavia met een roodwitte stok kon dit zien aankomen.

Reacties zijn gesloten.