Kleine Gerrit Boogaard blinkt nog steeds uit

Kleine Gerrit Boogaard Kleine Gerrit Boogaard 1

Dribbelkoning

Een, soms twee, keer per jaar organiseert voormalig dribbelkoning Kleine Gerrit Boogaard (67 jaar jong) een tafeltennistoernooi voor oud-voetballers, vrienden én hun aanhang. Plaats van handeling: ’t Wapen van Gouda (hoek Hovenierskade / Graaf Florisweg). Ook deze keer stelde eigenaar Leon van Golden zijn accommodatie graag beschikbaar. In ruil voor extra omzet.

Broekies

Zaterdagmiddag/-avond 29 september was het weer zover. Op uitnodiging van Kleine Gerrit kwam Ton Broekhuisen, een halve eeuw geleden debuteerden ze samen als 17-jarige broekies in het keurkorps van GSV, een kijkje nemen.

Twee tennistafels
Liefst 24 toptalenten #ahum hadden zich ingeschreven voor Gerrit’s toernooitje. Verdeeld over 6 poules moesten ze zich een weg naar de hoofdprijzen zien te banen. Er werd (op twee tennistafels) gespeeld om twee gewonnen sets. Maar ook 1 gewonnen set leverde al punten op. Aan Gerrit’s sidekick Kees de moeilijke taak om de scores overzichtelijk in kaart te brengen. Een sfeerverslagje.

Geen blaascontroles
Zo rond 17.00 uur gaat de tapkraan open. Herstel: de zaal open. Gerrit: “Nee, we doen hier niet aan blaascontroles. Ook met twee of meer biertjes op mag je gewoon meedoen. Wat dat betreft is het net darten.”

Lastig netje
Het niveau van de deelnemers laat zich het best omschrijven als: divers. Sommigen kunnen er een houtje van. Anderen kunnen er maar niet aan wennen dat een tennistafel géén 10 meter lang en 8 meter breed is. Ook het netje in het midden wordt regelmatig als extreem lastig ervaren.

Veldheer
Waar Kleine Gerrit in zijn gloriejaren steevast als een veldheer langs de linker zijlijn denderde, eist hij bij ’t Wapen van Gouda de hele zaal voor zich op. Hij dirigeert spelers naar de wedstrijdtafels. En souffleert scorebordman Kees veelvuldig. Als Nico (achternaam bekend bij de redactie, TB) hem vraagt of hij (na wat gewonnen partijen) in de finale staat, antwoordt Gerrit gedecideerd: “Dat ligt eraan, Nico, wat je daar voor over hebt.”

Rechtshandige linkspoot
Zelf blijkt Kleine Gerrit overigens ook nog een aardig balletje te kunnen slaan. Vooral hard. En alle kanten op. Verrassend genoeg blijkt de pure linkspoot rechtshandig. Het erepodium blijft echter buiten bereik. Zo toont René van der Zwet (die zijn sporen verdiende bij eerst GSV en later Olympia) zich nét een maatje te groot. Dat René bij zijn winnende klap een setje keu’s verminkt, is hoogstens een detail.

Prijsuitreiking
Zo richting twaalf uur worden de prijzen uitgedeeld. Gerrit: “We hadden altijd bekers. Maar de jongens hebben aangegeven dat ze liever een geldprijsje ontvangen. En nee, van dat bedrag zul je ze binnenkort niet in een nieuwe auto zien rijden.”

And the winner is…
Vanzelfsprekend hierbij ook nog even de namen van de beste drie #tromgeroffel
1 Mike Hageman / 2 Danny Mosch, vorige keer nog winnaar van dit toernooi / 3 Marciano IJsselstein.

Goed om te weten
Wil je de volgende keer ook een balletje mee slaan? Of: een biertje mee happen? Volg de Facebook pagina van ’t Wapen van Gouda 
Op enig moment meldt Kleine Gerrit zich daar weer om zijn volgende tafeltennistoernooi aan te kondigen! #datjehetweet

Ton Broekhuisen

Reacties zijn gesloten.