Komt Aleid Wolfsen met de schrik vrij? #opinie

De tijd dat iemand vanwege zijn ambt automatisch onomstreden was, ligt definitief achter ons. Paters, priesters, hulpverleners, artsen en politici hebben al ruimschoots aangetoond dat ze het in hen gestelde vertrouwen niet automatisch waard zijn.

Spotlights
In de bekroonde reeks Foute Burgemeesters staan vanavond de spotlights gericht op Aleid Wolfsen, burgemeester van Utrecht. Aleid moet zijn gemeenteraad uit zien te leggen waarom hij begin 2011 een deel van de documentatie rondom het weggepeste homostel Hans van Gemmert en Ton Daalhuizen liet vernietigen.

Archiefwet
Dat mag namelijk niet van Archiefwet. Die wet eist dat documenten alleen in de papierversnipperaar mogen als ze ouder zijn dan een jaar. En geen relevantie meer hebben.

Opheldering
Drie oppositiepartijen in Utrecht eisen vanavond opheldering over de kwestie. Als ook GroenLinks en D66 de voorspelbare motie van wantrouwen steunen, komt PvdA’er Wolfsen in extreem moeilijk vaarwater te zitten. Zijn advocaten bekijken dus nu al hoe hij het best kan handelen. Financieel gezien.

Papierversnipperaar
Zelf voer ik mijn papierversnipperaar standaard blauwe brieven. Kleinere deurwaarders (tot 110 cm) ondergaan eenzelfde lot. Natuurlijk word ik hier door de gemeente Boskoop regelmatig op aangesproken. Op mijn verweer dat deze blauwe rakkers voor mijn geen enkele relevantie hebben, moet de gemeente het antwoord vanzelfsprekend schuldig blijven.

Reacties zijn gesloten.