Koop ook een aquarium #informatief

De zomer van 2011 (werktitel: Lekkage 2011) zal nog lang in onze geheugens nadenderen. Ook bij de vissen heeft deze ‘zomer’ er flink ingehakt. Alleen al de VerkeersRiagg in Reeuwijk kreeg duizenden overspannen karpers op het inzwemspreekuur. En altijd met dezelfde vraag: Gelden we op straat als bijzonder verkeer? En: mogen we zonder helm zwemmen?

Winterdepressie
Mensen die niet naar het buitenland trokken om de zon tegemoet te komen, klagen over slaperigheid en depressieve gevoelens. Hoewel het pas augustus is, ligt een winterdepressie nu al op de loer.

Lichttherapie
Volgens Stichting Onderzoek Licht en Gezondheid (een lichtig genootschap) neemt een aantal mensen zelfs al de toevlucht tot lichttherapie. Een woordvoerder: “Het bezoek op onze website is veel hoger dan normaal. Vreemd is dat niet, licht is essentieel voor ons functioneren. Genoeg licht overdag zorgt voor een gezond slaapritme, en voor een betere concentratie en alertheid. Met dit druilerige weer slaat lusteloosheid en humeurigheid makkelijk toe.”

Aanrader
Zelf pas ik me gelukkig makkelijk aan. Ook aan mijn natuurlijke omgeving. Vandaar dat ik sinds juli in een aquarium woon. Een aanrader!

Reacties zijn gesloten.