Koopzucht laat zich niet beteugelen #informatief

Hoe het u vergaat, weet ik natuurlijk niet, maar ik moet regelmatig even dimmen met uitgaven. Tegelijkertijd én een huis én een nieuwe auto kopen, zit er maar zelden in. 

Er was een tijd dat je niets kon kopen zonder geld. Voor velen was dat echter te overzichtelijk. Spannender was het om je in de schulden te steken. Zodat je toch de dingen in huis kon halen, waar je helemaal geen geld voor had. Dat je via verschuldigde rente uiteindelijk het dubbele betaalt, is een detail.

Feyenoord, onveranderd de trots van Rotterdam, zit op zwart zaad. En moet komend seizoen van de KNVB zwarte cijfers schrijven om uit categorie 1 te geraken. Zo niet dan loopt de proflicentie van Feyenoord gevaar.

In plaats van de tering naar de nering te zetten (en bijvoorbeeld ook ’s nachts te trainen) wil Feyenoord zich toch ‘gewoon’ versterken. ’Gewoon’ door een investeerder te zoeken die één zomeraankoop voor de club willen financieren. In gewone mensentaal: een gek die een zak geld opgooit.

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord gokt op de zoveelste donatie van de Vrienden van Feyenoord. “Maar het mogen van ons ook andere externen zijn”, stelt Van Geel zich genereus op.

Zelf heb ik al 14 jaar een tekstbedrijfje. Verkoop ik te weinig letters dan moet ik mijn deuren sluiten. En níet schaamteloos om een helikopter van de zaak bedelen.

Voor de goede orde: Feyenoord is slechts een exponent van de foute mechanismen in het betaald voetbal. Voor Feyenoord kunnen moeiteloos praktisch alle andere Betaalde Voetbal Organisaties (BVO’s) in ons land worden ingevuld. Een trieste constatering!

Reacties zijn gesloten.