Krijgt zelf opgestapte burgemeester zak belastinggeld mee naar huis?

 

Gisteren was ik nog zo positief over het vrijwillige aftreden van de 62-jarige burgemeester Maria Wiebosch-Steeman (Hardinxveld-Giessendam). Maar waarschijnlijk heb ik te vroeg gejuicht. Naar nu blijkt heeft Maria recht op 170.000 euro wachtgeld de komende drie jaar. En dat is een wel erg comfortabele glijbaan naar haar 65ste verjaardag.

Bonus
Ik ga er vooralsnog vanuit dat Maria zo sportief is om af te zien van deze riante regeling. Ze heeft ontslag genomen omdat ze niet naar behoren functioneerde. Een bonus wegens ondermaats presteren, is dan lachwekkend natuurlijk.

Verstand
Mocht Maria toch de 170.000 euro in haar zak willen steken, dan schrijf ik haar een open brief. Die ik op dit blog zet. Dus Maria: gebruik je verstand. Toon karakter. En hoepel gratis op.

Reacties zijn gesloten.