Krimp FC Barcelona-spelers nader verklaard #informatief

In topsport gaat het om fracties van honderden seconden. Als dit verschil tussen goud en schroot niet meer uit het al afgebeulde lijf van de atleet zelf te persen valt, moet NOG verder aan het materiaal gesleuteld worden.

Klapschaats
Denk aan de klapschaats die (ook middelmatige) schaatsers vele seconden tijdwinst opleverde. Of aan de achterlijke geavanceerde zwempakken van de laatste jaren. Die hadden zoveel drijvend vermogen dat de zwemmer die het aantrok zelfs nog bleef drijven, als er een stadsbus op zijn buik werd geparkeerd..

Rollen
Ook in het moderne voetbal speelt materiaal een belangrijke rol. Bij elke WK voetbal wordt een nieuw soort bal geïntroduceerd. Sommige rollen zelfs nog.

Beste van het beste
FC Barcelona is mondiaal gezien absolute top. Zelfs een wisselspeler verdient er meer dan alle Grieken bij elkaar. Alleen het beste van het beste is goed genoeg voor Barca.

Speciaal shirt
Dus ontwierp Nike een speciaal shirt voor deze roemrijke club. Dit shirt weegt slechts 200 gram. Voordat de wedstrijd begint.

Korter
Toeschouwers in Nou Camp was het niet ontgaan dat de Barcelona-spelers in de tweede helft beduidend korter oogden. Dat blijkt ook te kloppen

Zwaarder
Nadat spelers van Barca hadden geklaagd dat het shirt zwaarder aanvoelde naarmate de wedstrijd vorderde (en dat het shirt aan het lijf bleef plakken) kwam aan het licht dat het nieuwe shirt in de rust soms zelfs al 500 gram weegt.

Tip van Ton

Nike heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar het shirt dat gemaakt schijnt te zijn van gerecyclede waterflessen. Tip van Ton aan Nike: haal het water eens uit die flesjes. Sukkels.

Reacties zijn gesloten.