Kritiek op begeleiders Tristan: nogal wiedes

Er moest een diepgaand onderzoek van het Openbaar Ministerie aan te pas komen. Maar nu is de conclusie er dan toch. En zo verrassend ook: nogal wat partijen in de naaste omgeving van Tristan van der Vlis, de schutter die april dit jaar zes mensen en zichzelf elimineerde in winkelcentrum de Ridderhof te Alphen aan den Rijn, waren op de hoogte van zijn labiele psychische gesteldheid. In combinatie met zijn wapenvergunning.

Vreemd genoeg kwam niemand op het idee om in te grijpen. De vraag of dat verwijtbaar is, kan wat mij betreft met een volmondig JA worden beantwoord. Saillant genoeg weigeren ’hulpverleners’ inzage in het dossier van Tristan te geven. Zij beroepen zich op hun beroepsgeheim. Hierdoor is het niet mogelijk te achterhalen welke behandeling Tristan wel of niet heeft ondergaan.

Ongelofelijk dat dit kan. Het beroepsgeheim is er natuurlijk niet om falen te verdoezelen. In dit verband verwijs ik graag naar het weigeren van een blaastest. In dat geval wordt er vanuit gegaan dat de weigeraar te veel gedronken heeft. En dus schuldig is. Ik bedoel maar…..

Reacties zijn gesloten.