Leroy Fer: terechte winnaar BraakTrofee 2011 #opinie

Voetballers die hun hart laten spreken, zijn net zo zeldzaam als politici met zuivere motieven. Laatstgenoemde groep is erin getraind hun karakterdefect te camoufleren. Voetballers slagen daar totaal niet in. Een gemiddelde voetballer heeft meer droomclubs dan een middelgrote stad inwoners. En ja, dat komt nogal koddig over.

Geloofwaardig
Zoals al vastgesteld moeten voetballers het niet van ‘hun verhaal’ hebben. Zwijgende voetballers zijn dan ook met afstand het meest geloofwaardig. De ooit weergaloze voetballer Johan Cruijff is daar een pijnlijk voorbeeld van.

Verrader
Om de transfer van Leroy Fer (21) van Feyenoord naar FC Twente was veel te doen. Fer ging niet, toen weer wel, toen weer niet, wel, niet en uiteindelijk dus WEL naar FC Twente. Supporters van Feyenoord hebben Fer daarom voorgoed uit hun hart gestoten. In mildere momenten noemen ze Fer een verrader.

Terugkeer
Hoewel Fer thuis op zijn nieuwe bank niet meer bijkomt van het lachen (zijn kersverse salarisstrook is daar exclusief debet aan), speelt hij naar buiten toe de vredesengel. Dus liet hij zich ontvallen dat hij droomt van een terugkeer naar Feyenoord.

Droom
Fer: “Ik zeg niet dat ik zéker terugkeer bij Feyenoord. Maar wanneer je 32, 33 jaar bent en je kunt terug naar de club die je groot heeft gemaakt, welke speler zegt er dan nee”. Ik beloof niets, maar mijn carrière afsluiten bij Feyenoord is wel een droom”.

Kijk ons
Zelfs de glazen hekken die naturistenvereniging Kijk Ons om hun speelweide heeft laten zetten, zijn minder doorzichtig. Fer wil eerst op zijn gemak het grote geld ophalen. En nacashen bij Feyenoord als hij alleen nog rechtop kan blijven staan met scheerlijnen. En zijn weg op het veld nog slechts middels een blindengeleidehond kan vinden.

Oud
Zeg maar zoals Ruud van Nistelrooy< Boudewijn Zenden en Mark van Bommel dat nog bij PSV gaan doen als zelfs het Griekse FC Trampoline hen te oud vindt. Ofwel: de BraakTrofee 2011 gaat NU al naar Leroy Fer.

Reacties zijn gesloten.